Quins ingredients necessitem per viure en pau?

somdocents-pau

En el conte de la Sopa de pedres que explicava l’enyorat Xesco Boix, la sopa la fa tothom. En la història, un soldat mort de fam aconsegueix donar-nos una lliçó de solidaritat commovedora. I ens fa, al mateix temps, una pregunta per reflexionar: quins ingredients necessitem per viure en pau? A l’olla nosaltres hi posaríem aquests!

quins ingredients necessitem per viure en pau 01 bÉs un valor fonamental, que ens fa tenir consideració cap als altres, tenint en compte quines són les seves condicions, emocions, sentiments, pors i limitacions per comprendre, valorar i tolerar les diferències.

quins ingredients necessitem per viure en pau 02 b

Poder confiar en els altres, sigui en l’àmbit que sigui, ens ajuda a desenvolupar-nos amb garanties. Cal, però, tenir en compte que la confiança – donada i rebuda – és un ingredient molt fràgil. Preservar-la és clau.

quins ingredients necessitem per viure en pau 03 b

La paciència és la mare de totes les ciències, diu el refrany. És una capacitat molt important, imprescindible per tolerar o travessar les circumstàncies adverses. Ens fa estar en calma i aprendre a esperar.

quins ingredients necessitem per viure en pau 04 b

Sense tolerància la convivència és molt difícil; la pau, impossible. Es tracta de respectar les creences, les idees i les pràctiques dels altres quan són diferents de la nostra o radicalment contràries.

quins ingredients necessitem per viure en pau 05 b

La pau no succeeix per art de màgia. L’amistat és necessària per construir una pau certa i duradora, sense odis ni rancúnies. La bandera de la pau només pot enarborar-se si abans s’ha produït una abraçada fraternal.

I per a tu, quins són els ingredients necessaris per viure en pau?

Quant a cristinasomdocents

Diplomada en Magisteri d'Educació Primària per la Universitat Autònoma de Barcelona. Mestra en actiu. Tècnica en Educació Emocional (UB). Formadora de docents (Generalitat de Catalunya). Responsable del Departament de Màrqueting de SomDocents.
Aquesta entrada s'ha publicat en Dies importants, Escola, Família, Reflexions i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s