8 plats calentets per combatre el fred

somdocents

Amb les baixes temperatures pròpies de l’hivern, a tots ens agrada que els àpats ens escalfin el cos i ens donin l’energia que necessitem per combatre el fred.

En aquest article us donarem 10 idees de plats calents perfectes per entrar en calor i us deixarem l’enllaç de cada una de les receptes perquè pugueu preparar-les!

  • Escudella

L’escudella és la sopa tradicional per excel·lència i la més completa! És molt recomanable menjar sopa a l’hivern ja que, en aquesta època de l’any acostumem a beure menys aigua i estem més deshidratats.

Encara que es necessita un temps per cuinar-la, perquè s’ha de preparar el caldo i porta llegums, carn i verdures, us aconsellem fer-ne bastant quantitat i congelar la meitat o el que sobri per poder consumir-la en un altre moment.

escudella

Recepta: https://catalunyacuina.com/carns/escudella-carn-dolla

  • Crema de verdures

Les cremes i els purés tenen una gran concentració de vitamines i minerals, així com una gran quantitat de fibra. Aquestes dues coses resulten molt interessants en l’àmbit nutricional. Les verdures també aporten enzims que beneficien el procés de la digestió i ens hidraten pel seu gran contingut d’aigua.

Les cremes són una opció perfecta per menjar sa alhora que escalfem el cos. Tenim moltíssimes varietats per fer-les segons els diversos gustos, ja que les podem preparar amb gairebé totes les verdures o barrejant-les entre elles.

crema de verduras

Recepta: http://ecomenja.com/la-recepta-del-mes-crema-verdures-temporada/

  • Llenties estofades amb arròs

Un plat tradicional que mai passa de moda.
En menys d’una hora tenim una recepta completíssima i ple d’energia gràcies a l’alta proteïna que contenen els llegums. La combinació d’aquests amb algun cereal és òptima nutricionalment parlant. A més, ens encanta el sabor casolà que queda al juntar-los amb el sofregit.

I com molts plats… estarà encara més bo l’endemà perquè agafarà més sabor!

lentejas-con-arroz

Recepta: https://alcaliudelacuina.wordpress.com/2014/05/15/llenties-estofades-amb-arros/

  • Estofat de vedella

Els estofats són plats que s’han cuinat des de sempre a les cases, i ens segueixen encantant per la seva carn melosa, l’acompanyament de verdures i per permetre’ns fer allò que tant ens agrada: sucar pa a la salsa!!!

També us aconsellem fer-ne prou quantitat per poder guardar-ne a la nevera i tenir llest el dinar o el sopar d’un altre dia.

estofado-de-ternera-21

Recepta: http://www.benremenat.cat/2012/10/estofat-de-vedella.html

  • Faves amb cloïsses

Les faves blanques són més digestives que els altres llegums i són molt riques en antioxidants, ferro i potassi.
Aquest plat és molt ric en fibra i proteïna, fet que ens ajuda a saciar la nostra gana i ens deixarà calentets per més temps.

Les cloïsses ens donaran aquell sabor de mar que tant ens agrada i podem afegir altres mariscs com gambes o peixos com rap per fer el plat encara més complet, segons els nostres gustos i necessitats. Segur que voldrem repetir!

receta-de-alubias-con-almejas-y-sepia-1.jpg

Recepta: http://www.caldoaneto.com/ca/recetas/faves-amb-cloisses/

  • Orada al forn

Plat senzill i saborós, a la vegada que saludable. L’orada és un peix que destaca per la seva poca presència d’espines i les que té són fàcils d’identificar i treure, fet que fa que sigui un plat còmode i indicat per nens.

Podem aprofitar i cuinar al forn tantes verdures com vulguem a part de la patata que s’acostuma a posar, i afegir pebrots, albergínia, carabassó, espàrrecs, etc.

En una mitja hora podem tenir un sopar perfecte per tota la família sense gairebé embrutar la cuina!

dorada_horno_patata_panadera.jpg

Recepta: https://www.chefcaprabo.com/ca/recetas/recetas/Orada-al-forn-amb-patates-00001/

  • Porrusalda

En un dia fred o plujós busquem una recepta que ens reconforti i ens escalfi per dins i per fora. Doncs un d’aquests plats és la porrusalda, un dels més famosos de la gastronomia basca.

Consisteix bàsicament en un caldo de porros i patata però també es pot afegir bacallà o alguna carn. És un plat econòmic, saborós, saludable i fàcil de preparar. Ho té tot!

porrusalda

Recepta: https://www.cocinacaserayfacil.net/receta-porrusalda-vasca/

  • Albergínies farcides

Les albergínies farcides són un plat que permet molta creativitat. Les podem farcir de diferents carns, bolets, verdures, formatges, embotits… a gust dels creadors i creadores. En aquest cas, hem escollit albergínies farcides de carn picada, que és el més comú.

La seva preparació no porta tant de temps com sembla i estan increïblement bones! A més, és un plat molt complet que ens deixarà tips i amb prou energia per fer-li cara a l’hivern.

berenjenas rellenas

Recepta: https://www.chefcaprabo.com/ca/recetas/recetas/Alberginies-farcides-i-gratinades-amb-formatge/

Quant a cristinasomdocents

Diplomada en Magisteri d'Educació Primària per la Universitat Autònoma de Barcelona. Mestra en actiu. Tècnica en Educació Emocional (UB). Formadora de docents (Generalitat de Catalunya). Responsable del Departament de Màrqueting de SomDocents.
Aquesta entrada s'ha publicat en Família i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s