10 curtmetratges per treballar els valors

somdocents-10-curtmetratges-per-treballar-els-valors

Educar en valors és una de les tasques que se’ns encomana als docents tot i que, sense cap mena de dubte, les famílies tenen en això un paper fonamental. Un recurs que a l’aula ens pot resultar molt útil són els curtmetratges. Aquí teniu una selecció de deu títols interessants per treballar els valors.

  • LA FLOR MÁS GRANDE DEL MUNDO. Basada en un conte del Premi Nobel de Literatura José Saramago, és el mateix autor el que posa veu a la història. Es tracta d’un curtmetratge que parla de la solidaritat i de les relacions humanes en un món sense ideals.

  • EL OBJETO PERDIDO (THE LOST THING). Fixa’t en tot allò que passa al teu voltant. The Lost Thing és un curtmetratge que ens recorda que hem de posar atenció a tot allò que passa a les persones que ens envolten. Guanyadora d’un Òscar a Millor Curt Animat l’any 2011.

  • EL PEZ FELIZ. Un curtmetratge genial que parla d’un home que troba en un peix una excel·lent companyia. Interessant per treballar la importància i el valor de la llibertat. Està basat en el conte “A Fish that Smiled at Me” o El peix que em va somriure de Jimmy La.

  • CANÇÓ DE PLUJA. Song of rain narra la història d’un nen que després de trobar-se amb una guineu, decideix ajudar-la sota la pluja de la ciutat. Fantàstica per treballar un valor imprescindible: el de l’amistat.

  • SWING OF CHANGE. Un curtmetratge que relata la història de Harry, un barber al Nova York dels anys 30, el qual no tolera als homes i a les dones negres. Alguna cosa passarà perquè això canviï. Swing of Change és un curt excel·lent per fomentar el respecte i la tolerància de les persones amb independència de la seva raça o origen.

  • MARGARITA. Lluitar, esforçar-se i valorar allò que hem aconseguit. Aquests són els valors que transmet Margarita, una història plena de color i poesia en la qual la jove princesa Margarita abandonarà la seva vida, plaent i acomodada, per lluitar pels seus somnis.

  • MONSTERBOX. Una història d’animació creada per quatre estudiants de la prestigiosa Escola d’Art i Disseny de Lyon, en la qual es parla de valorar l’amistat per sobre de totes les diferències que puguin existir entre els individus.

  • EL CIRC DE LES PAPALLONES. El respecte i la dignitat són dos dels valors que s’exposen en aquest curmetratge. Parla, per altra banda, de les pors i les necessitats humanes, com la de sentir-nos acceptats per la resta o trencar les barreres que nosaltres mateixos ens imposem.

  • EL VIATGE D’EN SAÏD. El viatge d’en Saïd, guanyador d’un Goya 2007 al Millor curmetratge d’animació, tracta el problema de la immigració i vol educar el valor de la solidaritat.

  • EL VENEDOR DE FUM. És cert que sovint, donem massa importància a les aparences. El venedor de fum educa la necessitat de mirar una mica més enllà, al fons de les persones i les coses.

T’han agradat aquestes propostes? Quins altres valors creus que és imprescindible treballar amb els alumnes?

Publicat per cristinasomdocents

Diplomada en Magisteri d'Educació Primària per la Universitat Autònoma de Barcelona. Mestra en actiu. Tècnica en Educació Emocional (UB). Formadora de docents (Generalitat de Catalunya). Responsable del Departament de Màrqueting de SomDocents.

4 respostes a “10 curtmetratges per treballar els valors

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: