5 aplicacions per aprendre a llegir

Ja fa uns quants anys que les noves tecnologies tenen un paper fonamental a l’hora de complementar i enriquir l’aprenentatge dels alumnes, tant a casa com a l’aula. Avui volem ensenyar-vos cinc aplicacions per a mòbil o tauleta que us aniran molt bé per a completar la iniciació a la lectura dels infants.

  • APRÈN AMB CAILLOU. Inclou una gran quantitat de jocs i activitats d’allò més imaginatives, que els infants podran resseguir a través d’aquest entranyable personatge, en Caillou. Està dirigida a nens d’entre 3 i 6 anys i s’estructura en diferents mòduls educatius, entre els quals trobem la secció d’Escoltar i Llegir.

  • A LA GRANJA. Música i sons reals per aprendre a formar paraules. Aquesta és la combinació que ofereix aquesta aplicació,ideal per aprendre a llegir. Inspirada en les tècniques artístiques de collage i patchwork, A la granja té un aspecte d’allò més agradable i acollidor.

  • ABC KIT. És una app d’èxit, basada en el mètode Montessori, que demana identificar els fonemes amb les lletres a partir d’imatges d’animals o objectes. Els infants podran escoltar la fonètica i també escriure les lletres, ajudats d’una guia de traç.

  • DIC-DIC. Una manera divertida d’aprendre noves paraules és sumar-se a la moda de lletrejar. Com ABC Kit, aquesta aplicació també ens resultarà útil per identificar els sons amb les grafies, encara que aquesta la recomanaríem a alumnes més grans. Jugueu per escalar posicions al rànquing de millors resultats i gaudiu del joc extra, aquest últim només disponible per a bons jugadors.

  • TEMBO. Es tracta d’un recurs molt interessant per a docents i psicopedagogs. És ideal per reforçar l’aprenentatge de la lectura, però també per estimular les intel·ligències múltiples dels infants. Ens agrada perquè inclou vocabulari quotidià i senzill i perquè disposa, en general, d’un aspecte gràfic molt adequat. El millor de tot és que trobareu diverses aplicacions disponibles.

Coneixies aquestes aplicacions? Podries recomanar-ne alguna altra?

Acerca de cristinasomdocents

Diplomada en Magisteri d'Educació Primària per la Universitat Autònoma de Barcelona. Mestra en actiu. Tècnica en Educació Emocional (UB). Formadora de docents (Generalitat de Catalunya). Responsable del Departament de Màrqueting de SomDocents.
Esta entrada fue publicada en Recursos y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s